Service og reparation af el- og hybridbiler

Kører du i el- eller hybridbil? Så kan du få din bil serviceret og repareret hos Friis Biler i Helsinge. Vi er nemlig også et elbil-værksted og et hybridbil værksted, hvor vi udfører professionel service og reparationer af alle el- og hybridbiler.

Vores dygtige og erfarne mekanikere er uddannet til at servicere alle bilmærker- og modeller, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti, når vi servicerer din bil. Du kan derfor trygt køre ind til os med din el- eller hybridbil!

                                                                                                                                               

Elbiler skal også serviceres

Der er mange som påstår, at elbiler slet ikke har behov for service. Og det er da også rigtigt, at elbiler ikke har behov for et traditionelt serviceeftersyn med olieskift, kontrol af kølervæske og udskiftning af brændstoffilter, som benzin- eller dieselbiler har, da de ikke har hverken en forbrændingsmotor, tændrør, brændstoftank eller udstødningsrør. Men det betyder ikke, at de ikke bør serviceres med jævne mellemrum alligevel – for det gør de!

Selvom der er en række komponenter og systemer, som elbiler ikke har, skal de naturligvis stadigvæk vedligeholdes, på lige fod med alle andre biler, for at fungere optimalt og for at være sikre i trafikken. Og det kan vi hjælpe med hos Friis Biler.

Professionel service på vores elbil værksted

Hos Friis Biler tilbyder vi professionel serviceeftersyn, eller vedligeholdelseseftersyn om man vil, af alle elbiler. Her kontrollerer vi bl.a.:

  • Dæk: Vi efterser dækkene for slid, skader og korrekt dæktryk.

  • Undervogn: Vi kontrollerer hele elbilens undervogn, herunder affjedring, styring og ophæng samt andre bevægelige dele.

  • Karrosseri: Vi foretager en grundig inspektion af bilens karosseri for skader og rust.

  • Elektriske komponenter: Vi kontrollerer bilens elektriske komponenter, herunder varme- og kølesystem, belysning mm.

  • Bremser: Vi inspicerer bilens bremser, inklusiv skiver, bremsevæske mm.

Og meget, meget mere…. Vi foretager med andre ord et grundigt eftersyn af hele din elbil – på lige fod med alle andre biler. Vi tager dog naturligvis højde for, at der er tale om en elbil, og er derfor ekstra opmærksom på de områder, hvor elbiler er kendt for at have mangler.

Særligt sidstnævnte, bremser, er noget af det, mange elbiler døjer med. Det skyldes, at mange elbiler bruger såkaldt ’regenerativ bremsning’, som betyder, at bilens mekaniske bremser ikke benyttes. Det har den konsekvens, at bremserne ofte ruster til, bliver stive eller korroderede, hvilket kan forringe deres ydeevne, når de endelig skal bruges. Elbilers øgede vægt kan også føre til øget slid på bremserne, da det kræver mere kraft at bremse en tungere bil. Når vi servicerer elbiler sørger vi derfor altid for at rense og smøre bremserne både for og bag, og sikre, at de fungerer, som de skal.  

Selvom du ikke oplever problemer med din elbil anbefaler vi, at du løbende får foretaget service af den alligevel – som var det en ’almindelig’ benzin- eller dieselbil. Mange af de problemer, som elbiler får med tiden, kan nemlig opdages ved et serviceeftersyn, så du slipper for at problemer vokser og bliver sværere og dyrere at udbedre.

Friis Biler er dit elbil-værksted i Helsinge og omegn, og tilbyder service på alle elbiler – uanset mærke og model. 

Reparation af elbiler

At reparere en elbil er ikke det samme som at reparere på en traditionel benzin- eller dieselbil, da deres systemer fungerer anderledes. Det kræver særlig viden og uddannelse, og der er flere forholdsregler, der skal tages. Tages de nødvendige forholdsregler ikke, kan det potentielt have alvorlige konsekvenser og ikke mindst dyre konsekvenser. Derfor er det ikke alle værksteder, som tilbyder reparation af elbiler. Men det gør vi hos Friis Biler. Hos os behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt din elbil håndteres korrekt. Vores teknikere er nemlig specialuddannet i reparation af elbiler, og vi sørger for løbende uddannelse, så vores mekanikere altid er ajour.

Selvom der er mange komponenter, som elbiler ikke har, som ’almindelige’ biler har, betyder det ikke, at de ikke kan gå i stykker eller kan have mangler eller fejl. Elbiler kan f.eks. have problemer med ladestik eller kabler, elektriske systemer, kølesystem eller bremser og dæk. Mange elbiler, særligt en ældre Tesla, har også problemer med styretøjet, hvor fx bærearmene begynder at give problemer.

Vi har repareret mange elbiler gennem tiden, og ved derfor, hvad vi typisk skal se efter, når du kommer ind med et problem med din elbil. Vi finder hurtigt frem til problemet, så vi sparer tid og du sparer penge.

Når vi foretager reparationer af din elbil på vores elbil værksted, bruger vi kun godkendte og originale reservedele af højeste kvalitet, og alle reparationer udføres efter alle producentens forskrifter, så du bevarer fabriksgarantien.

Service og reparation af hybridbiler hos Friis Biler

Hybridbiler kan i nogle tilfælde være en svær størrelse at have med at gøre, når det kommer til service og reparationer, hvis man ikke har den fornødne erfaring og ekspertise. Det har vi dog heldigvis hos Friis Biler. Vi er nemlig også et hybridbil værksted, og tilbyder både service og reparationer af alle hybridbiler – både plugin-in-hybrider og almindelige hybridbiler.

Det, der er særligt ved service og reparation af hybridbiler er, at de har to drivliner, som arbejder sammen. De har nemlig både en traditionel forbrændingsmotor og en elektrisk motor. Det betyder, at der er flere komponenter, der skal vedligeholdes og repareres.

Det kræver derfor særlig ekspertise, specialviden samt værktøj og udstyr, at servicere og reparere hybridbiler. Hos Friis Biler sørger vi for hele tiden at oplære og videreuddanne vores mekanikere i de nyeste teknologier, så vi også kan foretage fejlfinding og reparationer af hybridbiler. Vi har desuden alt det nødvendige udstyr og værktøj, der skal til, for at udføre reparationer af høj kvalitet.

Du kan derfor trygt køre ind på vores hybridbil værksted, velvidende at vores dygtige mekanikere nok skal sikre, at din hybridbil vedligeholdes og repareres korrekt. Det gælder uanset om der er tale om en plugin-hybrid eller en mild hybrid og uanset om du har en Kia, VW, Nissan, Toyota eller noget helt andet.

Alle service og reparationer, som vi laver, bliver naturligvis foretaget efter bilfabrikkens forskrifter, som det står beskrevet i bilens servicebog. Du går derfor ikke på kompromis med bilens fabriksgaranti.

Hent oplysninger om din bil
Dine kontaktoplysninger
Ønsket dato og tidspunkt
Hvilke services ønsker du foretaget?
Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder
Hvad siger vores kunder
4,6 ud af 5 stjerner
Giv os din anmeldelse