Forlæng motorens levetid

Ønsker du også at forlænge motorens levetid på din bil? Her hos Friis Biler kan vi være behjælpelig med dette gennem vores kvalitetsservice af netop din bil.

At forlænge levetiden for din bilmotor er afgørende for at spare penge, reducere miljøbelastningen og undgå unødvendige besværligheder med reparationer og udskiftninger. For at opnå dette er der flere vigtige principper og skridt, du kan følge, som vi vil komme nærmere ind på i nedenstående afsnit.

Olieskift
Regelmæssig vedligeholdelse spiller en central rolle i at holde din bilmotor sund og i god stand. Dette inkluderer at følge en tidsplan for olieskift og udskiftning af oliefilter. Motorolie fungerer som et smøremiddel, der hjælper med at reducere slid på de bevægelige dele i motoren. Det er afgørende at følge bilproducentens anbefalede olieskiftintervaller for at bevare motorens ydeevne og levetid. Hos Friis Biler kan vi være behjælpelige med et professionelt olieskift.

Valg af den korrekte type og kvalitet af motorolie er også af afgørende betydning. Du bør altid bruge den olie, der er specificeret i din bils brugervejledning, da forkert olie kan forårsage aflejringer og øge slitagen på motoren. Dette skal vi naturligvis nok være behjælpelige med at finde frem til, så du får den korrekte type af olie til netop din bilmotor.

Hold motorrummet rent og overhold serviceplan
Du bør altid holde motorrummet rent og frit for snavs og blade. Åben derfor motorrummet af og til for at se om, der er faldet grene og lignende derned. Når du fjerner dette, så forhindrer du disse materialer i at trænge ind i motoren og forårsage skade.

Du bør derudover også altid følge bilproducentens anbefalede serviceplan, inklusive regelmæssige eftersyn for at opdage og løse eventuelle problemer, inden de bliver alvorlige. Kontakt os og lad os sammen skræddersy en serviceplan for din bil, så du på bedste vis kan forlænge motorens levetid.

Velfungerende kølesystem og fornuftig kørsel
Et velfungerende kølesystem er er ligeledes afgørende for at forhindre overophedning, der kan forårsage betydelig skade på motoren. Det er vigtigt at opretholde korrekt niveauer af kølervæske og følge fabrikantens anbefalinger for kølervæskeskift. Overophedning er en potentiel trussel for motoren, især i varme klimaer eller under tung belastning. Derfor er det afgørende at sikre, at kølesystemet fungerer korrekt og overvåge motortemperaturen omhyggeligt.

Hård kørsel, herunder hurtig acceleration, hård opbremsning og konstant kørsel ved høj hastighed, kan også øge belastningen på motoren og sliddele som bremser og dæk. Det er en god praksis at køre jævnt og undgå at overbelaste motoren. Undgå derudover unødig tomgangskørsel, da dette ikke kun øger slid på motoren, men også bruger unødvendig brændstof.

Ved at følge disse guidelines kan du øge chancerne for at opretholde din bilmotors sundhed og sikre, at den forbliver pålidelig og effektiv i mange år fremover. Vær altid opmærksom på din bils brugervejledning og konsulter en professionel mekaniker her hos Friis Biler, hvis du er i tvivl om vedligeholdelsesprocedurerne eller oplever alvorlige problemer med motoren. Vi hjælper dig på rette vej, så vi sammen kan forlænge motorens levetid på din bil.

Den, som smører godt, kører godt

  • Udskiftning af motorolie op til 4 liter Valvoline kvalitets olie.
  • Udskiftning af oliefilter.
  • Udskiftning af bundproppakning.
  • Kontrol af lys og lygter.
  • Visuel kontrol af dæk.
  • Kontrol og justering af dæktryk.
  • Kontrol af div. væsker i motorrum.
  • Smøring af hængsler og låse.
  • Påfyldning af GRATIS sprinklervæske.

Ring eller mail for pris

Bestil service

Kontakt

Denne side er beskyttet af reCAPTCHA og Googles
Privatlivspolitik & Servicevilkår gælder